Appelcake met rozemarijn

Ingrediënten:
• 2 appels
• 2 lange takjes rozemarijn
• sap en rasp van ½ limoen
• 230 gr boter
• 150 gr poedersuiker
• 3 eieren
• 150 gr zelfrijzende bloem
• boter om in te vetten

Benodigdheden: fruitmesje*, citroenpers*, citroenrasp*, steelpan*, cakevorm*, beslagkom*, spatel*, houten lepel*, caketester*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Schil de appels en snij ze in grote stukken.
- Doe de appelstukjes, één takje rozemarijn, een theelepel poedersuiker, het sap en rasp van de limoen en 1 theelepel boter in een pannetje.
- Laat op een laag vuur koken tot de stukken appel zacht zijn.
- Laat 30 minuten afkoelen en haal dan het takje rozemarijn eruit.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Beboter een bakvorm en bestuif met een beetje bakmeel.
- Voeg de boter, de rest van de poedersuiker, de eieren en de bloem toe aan het appelmengsel en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm, strijk het glad en leg het andere takje rozemarijn er bovenop.
- Bak de cake ongeveer 40 minuten tot de caketester er schoon uit komt.
- Laat afkoelen op een rooster.