Amandelcake

Ingrediënten:
• 200 gr zachte boter + extra boter om in te vetten
• 150 gr suiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 1 theelepel citroenrasp
• mespuntje zout
• 4 eieren
• 100 gr amandelspijs of marsepein
• 200 gr zelfrijzend bakmeel

Benodigdheden: cakevorm*, bakkwastje*, beslagkom*, spatel*, meelzeef*, caketester*, taartrooster*, mixer
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C /th 3-4.
- Vet de cakevorm aan de binnenzijde in met boter en bestrooi de vorm met wat bloem.
- Doe boter, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en zout in een kom en klop alles met de mixer tot een luchtig mengsel.
- Klop er één voor één de eieren door.
- Spatel de fijn verkruimelde amandelspijs of marsepein door het beslag.
- Spatel tenslotte het gezeefde bakmeel door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de cake in de oven in 1 uur bakken. Test met de caketester of de cake gaar is (steek de tester midden in de cake; als de tester er 'schoon' uitkomt is de cake gaar).
- Laat de cake circa 10 minuten in de vorm rusten. Stort de cake op een rooster en laat hem afkoelen.