Banaan-walnootcake

Ingrediënten:
• 125 gr boter op kamertemperatuur
• 170 gr ruwe rietsuiker
• 2 grote eieren
• ¼ tl vanille–extract*
• 400 gr zeer rijpe bananen
• 100 gr walnoten, grof gehakt
• 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd 

Benodigdheden: cakevorm*, houten lepel*, vork*, beslagkom*, caketester*, taartrooster* (evt. mixer)
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C/th 6.
- Vet de cakevorm aan de binnenzijde in met boter en bestrooi de vorm met wat bloem.
- Klop boter en rietsuiker met een mixer of een houten lepel tot een luchtig mengsel.
- Voeg de vanille en de eieren één voor één toe. Klop tot een schuimig geheel.
- Prak de bananen grof met een vork.
- Voeg de bananen aan het deeg toe, samen met de walnoten en de bloem.
- Giet het mengsel in het cakeblik.
- Bak ongeveer 1 uur in de oven. De cake moet stevig en goudgeel zijn, de caketester moet schoon uit de cake komen.
- Laat 5 minuten afkoelen en stort de cake op een rooster.
- Serveer de bananen-walnotencake lauw of op kamertemperatuur.