Wortelcake

Ingrediënten:

voor de cake
• boter om in te vetten
• 250 gr volkorenbloem
• 175 gr rietsuiker
• 175 gr bruine basterdsuiker
• 3 eieren
• 175 ml zonnebloemolie
• 55 ml zure room
• 2 tl vanille-extract*
• ½ tl nootmuskaat*
• 2 tl kaneel*
• 1 tl sodium bicarbonaat (dubbelkoolzure soda, baking soda)*
• 1 mespunt zout*
• 300 gr wortelen, geschrapt
• 75 gr kokos, geraspt

voor het glazuur

- 110 gr verse kaas (bv. Philadelphia)
- 50 gr zachte roomboter
- 50 gr gezeefde poedersuiker
- sap van ½ citroen


 

Benodigheden: bakvorm*, bakkwastje*, beslagkom*, caketester*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

cake

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met wat boter.
  2. Meng in een kom bloem, rietsuiker, bruine basterdsuiker, sodium bicarbonaat, zout, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar.
  3. Klop de eieren los, voeg de olie, zure room en het vanille-extract eraan toe.
  4. Voeg bloem- en eiermengsel bij elkaar.
  5. Meng de geraspte wortel en de kokos door het beslag. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  6. Bak de cake op 180°C gedurende ca 1u30. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een caketester (de tester moet schoon uit de cake komen).

glazuur

  1. Klop alle ingrediënten tot een smeuïg mengsel.
  2. Bestrijk hiermee de afgekoelde cake en laat het glazuur een uur in de koelkast opstijven.