Poffert in waterbadvorm

Ingrediënten
• ca. 100 gr boter en extra om in te vetten
• 500 gr zelfrijzend bakmeel + extra om de vorm te bestuiven
• 200 gr witte basterdsuiker
• 1 theelepel kaneelpoeder*
• mespuntje zout
• 3 grote eieren, losgeklopt
• 250 rozijnen, geweld in ca. 100 ml warm water (met eventueel een scheutje rum)
• 1 friszure appel, geschild en in blokjes (bv. Goudrenet)
• bruine basterdsuiker of (appel)stroop

Benodigdheden: kom*, waterbadvorm*, meelzeef*, mixer, houten lepel*, pan, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding
- Laat de gewelde rozijnen uitlekken en bewaar het weekvocht.
- Vet de waterbadvorm goed in en bestuif hem met wat bakmeel.
- Meng suiker, zout en kaneel en voeg er de losgeklopte eieren en het weekvocht van de rozijnen aan toe.
- Meng dit met de mixer goed door elkaar tot een luchtig geheel.
- Spatel er dan met een houten lepel het bakmeel, de rozijnen en de appelstukjes door. Het beslag moet dik vloeibaar zijn, voeg als het beslag te dik is wat water of melk toe.
- Doe het beslag in de ingevette vorm. Sluit deze af met het deksel.
-  Breng in een pan water aan de kook. Plaats de vorm in de pan, het kokende water moet tot de helft van de vorm komen.
- Sluit de pan af met een deksel en laat de poffert op laag vuur in ca 1,5 uur gaar worden.
- Neem de vorm – met een pollepel door het haakje in het deksel – voorzichtig uit het water en laat hem iets afkoelen.
- Keer de poffert op een mooie schaal en serveer hem in plakken met (gesmolten) boter en bruine suiker of stroop.