Poffertjes

Ingrediënten:
• 250 gr bloem
• 0,4 l melk
• 5 gr gedroogde gist*
• 3 gr zout
• poedersuiker
• boter (of plantaardige olie)

Benodigdheden: steelpannetje*, houten lepel*, meelzeef*, kom*, poffertjespan*, bakkwastje*, houten vork*, suikerstrooier*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de melk tot ze lauw is. Los de gedroogde gist hierin op, roer goed los.
  2. Zeef de bloem in een beslagkom. Maak in het midden een kuiltje.
  3. Schenk hierin het gistpapje. Roer tot een glad beslag.
  4. Laat het beslag 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  5. Verwarm de poffertjespan. Bestrijk de kuiltjes met boter of olie.
  6. Vul de kuiltjes voor de helft met beslag. Laat ca. 1 minuut bakken.
  7. Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken.
  8. Bestrooi rijkelijk met poedersuiker voor het serveren.