Aardbeiencake

Ingrediënten:
• 120 gr boter, op kamertemperatuur
• 230 gr kristalsuiker
• 2 eieren
• 1,5 tl vanille-extract*
• 200 gr bloem
• 2 tl bakpoeder*
• 240 ml melk
• 250 gr aardbeien, in vier gesneden
• poedersuiker

Benodigdheden: springvorm*, meelzeef*, kom*, houten lepel*, garde*, aardbei-ontkroner*, snijmesje*, caketester*, taartrooster*, poedersuikerstrooier* of theezeefje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Beboter een bakvorm en bestuif met een beetje bakmeel.
  3. Meng in een grote kom de boter en de suiker tot een luchtig geheel.
  4. Meng de eieren en het vanille-extract hierdoor.
  5. Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed.
  6. Klop de melk door het bloemmengsel tot je een glad deeg krijgt.
  7. Giet het beslag in de bakvorm, strijk het glad en leg de aardbeien hier bovenop, bv. in een cirkelvorm.
  8. Bak de cake ca. 45 minuten tot de caketester er schoon uitkomt.
  9. Laat afkoelen op een taartrooster en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.