Aardbeiencake

Ingrediënten:
• 120 gr boter, op kamertemperatuur
• 230 gr kristalsuiker
• 2 eieren
• 1,5 tl vanille-extract*
• 200 gr bloem
• 2 tl bakpoeder*
• 240 ml melk
• 250 gr aardbeien, in vier gesneden
• poedersuiker

Benodigdheden: springvorm*, meelzeef*, kom*, houten lepel*, garde*, aardbei-ontkroner*, snijmesje*, caketester*, taartrooster*, poedersuikerstrooier* of theezeefje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Beboter een bakvorm en bestuif met een beetje bakmeel.
- Meng in een grote kom de boter en de suiker tot een luchtig geheel.
- Meng de eieren en het vanille-extract hierdoor.
- Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed.
- Klop de melk door het bloemmengsel tot je een glad deeg krijgt.
- Giet het beslag in de bakvorm, strijk het glad en leg de aardbeien hier bovenop, bv. in een cirkelvorm.
- Bak de cake ca. 45 minuten tot de caketester er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen op een taartrooster en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.