Kruidige gembercake

voor één cake

 

Ingrediënten:

• 250 gr tarwebloem

• 1 eetl. gemberpoeder*

• 2 theel. kaneelpoeder*

• 1 theel. nootmuskaatpoeder*

• 2,5 theel. bakpoeder*

• flinke snuf zeezout*

• 100 gram koude boter, in blokjes

• 100 gram gekonfijte gember, in kleine stukjes

• 200 ml schenkstroop

• 150 ml melk

• 2 eieren

• poedersuiker

 

Benodigdheden: cakevorm*, bakpapier,  kommen*, kruimeldeegmenger*, (houten) lepel*, garde*,  caketester*, taartrooster*, poedersuikerstrooier* of theezeefje*

*Verkrijgbaar bij Dille & kamille

 

Bereiding:

- Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

- Doe de bloem, specerijen, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de boter toe en meng meteen kruimeldeegmenger of je vingertoppen tot je kruimels krijgt.

- Voeg de stukjes gekonfijte gember toe.

- Klop de eieren los met de melk en de stroop. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een beslag.

- Giet het beslag in de cakevorm.

- Bak de cake in ongeveer 50 minuten of tot de caketester er droog uit komt.

- Laat de cake even afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.

- Bestrooi met poedersuiker.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/