Quinoa salade

Ingrediënten:
• 240 gr quinoa
• 1 flespompoen
• 100 gr hazelnoten
•  2 avocado's, in blokjes gesneden
• 2 handjes blauwe druiven, in twee gesneden
• 2 handjes veldsla
• pitjes van 1 granaatappel
• 1 handje basilicum, fijngehakt
• 1 handje peterselie, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• sap van 1/2 citroen
• 3-4 el olijfolie*
• zout en peper

Benodigdheden: mes*, knoflookpers*, lepel*, bakplaat*, theedoek*, zeef*, steelpannetje*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij hem in blokjes.
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zeezout.
- Bak ze in de oven gedurende 20-30 minuten op 200°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Laat de hazelnoten afkoelen en verwijder de velletjes door ze in een theedoek heen en weer te wrijven. Hak ze fijn.
- Doe de quinoa in een zeef en spoel af onder stromend water.
- Breng de quinoa daarna aan de kook in een steelpannetje met water en wat zout. Laat afkoelen.
- Doe de avocadostukjes, druiven, spinazie en granaatappelpitjes in een serveerschaal.
- Meng de fijngehakte kruiden, de knoflook, het citroensap en de olijfolie tot een dressing. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan de salade en meng ook de dressing erdoor.
- Strooi tot slot de fijngehakte hazelnoten over de salade.