Pastasalade met citroen

Ingrediënten:
• 200 gr pasta (bij voorkeur kleine pastavormpjes, bv. farfalle of fusilli)*
• 60 ml extra vergine olijfolie*
• 3-4 stengels bosui (lente-ui)
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• zout*
• versgemalen zwarte peper*
• sap en geraspte schil van een halve citroen
• 75 gr Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
• 1 grote appel, in blokjes gesneden
• 85 gr rucola

Benodigdheden: kookpot, snijmesje*, koekenpan*, mengkom*, rasp*, houten lepel*, vergiet*, kaasmes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Kook de pasta beetgaar in ruim water.
- Snij intussen de bosuitjes in fijne plakjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en laat de bosui met de knoflook en een mespuntje zout ca 4 minuten stoven.
- Haal van het vuur en laat even afkoelen.
- Doe het mengsel in een kom met 3/4 theelepel zout, 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper, de geraspte citroenschil en het citroensap.
- Mix de ingrediënten goed door elkaar. Voeg de helft van de gerapste Parmezaanse kaas toe en meng goed.
- Giet de gekookte pasta af en laat afkoelen.
- Meng het kruidenmengsel door de koude pasta.
- Voeg de blokjes appel en de rucola toe. Meng de salade en garneer met de resterende geraspte Parmezaanse kaas.