Wintersalade met gegrilde groenten

Ingrediënten (voor 4 pers.):
• 1 kleine oranje pompoen
• 4 rode uien
• 5 kleine raapjes
• 4 wortels
• 200 g jonge spinazie
• 1 el gepelde zonnebloempitten
• 1 tl venkelzaad*
• ciabattabrood, in stukjes
• 3 el acaciahoning*
• 8 el olijfolie*
• 1 el witte wijnazijn
• 1 el grove mosterd*
• zeezout*
• versgemalen zwarte peper* 

Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, bakplaat*, kom*, garde*
(deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille)


Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de pompoen en haal de zaden eruit. Snij hem in dikke plakken.
- Schil de wortels en snij ze in de lengte in vieren.
- Pel de ui en snij hem in 4 stukken. Snij ook de raapjes in 4 of 6 stukken.
- Besprenkel een bakplaat met 2 eetlepels olijfolie en leg de groenten hier op. Bestrooi met zeezout en peper van de molen.
- Zet de groenten ca 20 min. in de oven. Draai ze af en toe om, tot ze gaar zijn.
- Verdeel 2 eetlepels honing over de groenten, voeg ook de broodstukjes, het venkelzaad en de zonnebloempitten toe. Zet nog 5 minuten in de oven.
- Meng de rest van de olie en honing met de mosterd en azijn.
- Schik de spinazie in een lage wijde serveerschaal.
- Leg de warme groenten hier bovenop en werk af met de dressing.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door 'Lara kookt voor u'.