Couscoussalade met rode biet

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 300 gram couscous*
• 300 ml groentebouillon
• 300 gram gekookte rode bietjes
• 1 bosje bieslook
• 2 el extra vergine olijfolie*
• 2 el vers limoensap
• grof zeezout
• versgemalen zwarte peper
• geitenkaas



Benodigdheden: schaal*, pan/pot, huishoudfolie, snijmesje*, houten snijplank*, vork*, garde*, kommetje*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Breng in een pan de bouillon aan de kook.
- Doe de couscous in een mooie, wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
- Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
- Snij de bietjes in kleine stukjes - bewaar het sap.
- Snipper de bieslook fijn.
- Roer de couscous los met een vork en meng er de bietjes, het bietensap en de bieslook door.
- Klop de olijfolie in een kommetje los met het limoensap en kruid af met peper en zeezout.
- Meng alles goed door elkaar tot de couscous een mooie roze kleur krijgt.
- Laat de couscous minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Serveer met de geitenkaas.

 

Tip: varieer met verschillende verse kruiden - met bv. met dragon of dille is deze bietencouscous ook heel lekker.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.