Ravioli - basisrecept met ricottavulling

Ingrediënten:

voor 4-6 personen
• 300 g D&K pastameel* (van 100% biologische 'harde' of durumtarwe)
• 3 eieren
• 1 mespunt zout*
• bloem om te bestuiven 

Benodigdheden: mengkom*, meelzeef*, plasticfolie, snijmes*, deegroller* of pastamachine*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

- Zeef de bloem met een mespunt zout in een kom.
- Stort de bloem op het aanrecht, maak een bergje met in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren.
- Meng gelijkmatig steeds wat meer van de bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. Schep de rest van de bloem erdoor.
- Kneed het deeg met de palm van uw handen ongeveer 10 à 15 minuten. Het deeg is klaar wanneer het elastisch en tegelijk vrij stevig aanvoelt. Voeg, als het deeg te zacht is, nog wat bloem toe, als het deeg te droog aanvoelt, een klein beetje water.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in gelijke delen. Bestuif een plank of het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap (+/-3 mm dik) met een deegroller of gebruik een pastamachine.


RECEPT RAVIOLIVULLING

Doe de onderstaande ingrediënten in een kom en meng alles door elkaar. Laat het mengsel tot gebruik in de koelkast staan.

• 250 gram ricotta
• 150 g versgeraspte parmezaanse kaas
• 1 flinke handvol peterselie, fijngehakt
• 1 flinke handvol basilicum, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, uitgeperst
• I eierdooier
• ¼ theelepel nootmuskaat • zout, versgemalen zwarte peper

Serveer deze ravioli met warme room, strooi er gepelde walnoten en eventueel vers gemalen parmezaanse kaas over.