Risotto met artisjokken

Ingrediënten:
• 300 g rijst (Arborio of Carnaroli)*
• 1 potje bio Crema di Carciofi van Dille & Kamille*
• 4 artisjokken
• boter
• 1 teentje knoflook
• olijfolie*
• 1/2 ui, fijngesnipperd
• witte wijn
• groentebouillon
• Parmezaanse kaas
• peterselie

Benodigdheden: snijmesje*, houten plank*, knoflookpers*,  koekenpan*, houten lepel met gat*, kaasrasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Haal de stelen van de artisjokken en verwijder ook de bladeren. Snij het binnenste deel uit de artisjokken en verwijder alle vezels.
- Snij dit binnenste deel van de artisjok daarna in dunne schijfjes.
- Bak de stukjes artisjok in een pan met een klontje boter en de fijngeperste knoflook tot ze goudbruin zijn.
- Fruit de ui met een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg vervolgens de rijst toe.
- Roer goed om tot de rijst glazig is en de randen transparant lijken.
- Giet de witte wijn in de pan en laat deze volledig verdampen.
- Voeg een deel van de bouillon toe tot de rijst onder staat en roer om tot de vloeistof volledig verdampt is.
- Blijf beetje bij beetje de bouillon toevoegen en de rijst omroeren gedurende 15 minuten tot de rijst bijna beetgaar is.
- Voeg de artisjokcrème en stukjes gebakken artisjok toe aan de risotto en giet er ook nog wat bouillon bij.
- Roer de rijst nog ca. 10 minuten om tot de rijst 'al dente' is.
- Werk af met wat fijngesnipperde peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.