Frittata met chorizo

Ingrediënten:
Voor 4 personen

• 8 eieren
• scheutje melk
• enkele plakjes chorizo
• olijfolie*
• snijbiet (warmoes) of verse spinazie
• 1 teentje knoflook
• 1 zoete witte ui
• 2 el geraspte kaas (bij voorkeur Manchego)
• mespuntje gerookt paprikapoeder*
• versgemalen peper
• zout

 


Benodigdheden: kom*, garde*, snijmesje*, houten plank*, koekenpan (die in de oven mag), pollepel*, kaasrasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eieren los met de melk. Kruid met zout, peper en het paprikapoeder.
- Snijd de chorizo in fijne plakjes.
- Pel het teentje knoflook en snijd in dunne plakjes.
- Pel de ui en snijd in partjes.
- Verhit olie in een koekenpan en stoof de knoflook met de ui glazig.
- Doe er de warmoes (of spinazieblaadjes) en de plakjes chorizo bij en laat even stoven tot de warmoes is geslonken.
- Verdeel er het eimengsel en de kaas over en zet een 10-tal minuten in de voorverwamde oven.
- Serveer met gehakte platte peterselie of wat eetbare bloempjes.

 

Tip: Varieer met verse tuinkruiden en verschillende soorten kaas. Ook lekker met erwtjes en spek!

 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.