Plaattaart met venkel en geitenkaas

Ingrediënten:

• 2 venkelknollen

• 1 el olijfolie*

• 1 tl honing*

• 1 rol vers bladerdeeg

• 200 gram zachte geitenkaas

• 4 el yoghurt

• 1 el citroensap

• 1 el citroenrasp

• mespuntje cayennepeper*

• versgemalen zwarte peper*, zeezout*

• paar blaadjes munt, om te garneren

 

Benodigdheden: bakplaat*, mesje*, snijplank*, koekenpan*, spatel*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180˚ C.

- Bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Rol het verse bladerdeeg uit tot iets kleiner dan het formaat van de bakplaat.

- Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.

- Snij de venkelknollen in de lengte doormidden. Bewaar de groene topjes om te garneren.

- Snij beide helften in plakken van 1/2 cm dikte.

- Verhit de olijfolie in een koekenpan.

- Leg de venkelplakken in de pan en druppel er wat honing over. Bestrooi ze met zout en maal er peper over.

- Bak de venkel een paar minuten aan beide kanten.

- Meng de geitenkaas met de yoghurt, citroensap, citroenrasp en cayennepeper en voeg zout en peper toe.

- Smeer het geitenkaasmengsel met een spatel over het bladerdeeg.

- Verdeel de gebakken venkel over het bladerdeeg en druk aan.

- Zet de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten mooi gaar en goudbruin.

- Haal uit de oven, laat de plaattaart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.

- Garneer met de groene venkeltopjes en muntblaadjes.

- Serveer met een groene salade.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com