Indiase curry met aardappelen en bloemkool 'Aloo gobi’

voor 4 personen

 

Ingrediënten: 

• 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

• 1 bloemkool, in roosjes gesneden

• 100 g erwten (mag uit de diepvries)

• 1 grote ui, fijngehakt

• 2 teentjes knoflook, geperst

• 5 cm gember, geschild en geraspt

• 1 groen chilipepertje, fijngesnipperd

• 1 bosje koriander, grof gehakt

• sap van een 1/2 limoen

• zonnebloemolie

• 1 tl komijnzaadjes

• 1 tl kurkumapoeder

• 2 tl korianderpoeder

• 1/2 tl chilipoeder

• 1 tl garam masala

 

Benodigdheden: braadpan*, pollepel*, bakplaat*, alumiumfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de bakplaat in met een beetje boter.

- Verwarm een flinke scheut olie in een braadpan en voeg de komijnzaadjes toe. Als de zaadjes beginnen te geuren, voeg je de fijngehakte uien en wat zout toe.

- Als de uien glazig zijn, voeg je ook de gember, knoflook en het pepertje toe.

- Roer goed door en voeg na een minuut het kurkuma-, koriander- en chilipoeder toe, samen met de garam masala.

- Voeg ook de aardappelblokjes en erwtjes toe en roer goed door.

- Tot slot voeg je de bloemkoolroosjes toe. Meng alles goed zodat alle groenten bedekt zijn met een kruidenlaagje.

- Verdeel de curry over de bakplaat, zorg ervoor dat de groenten in een laag liggen en dek af met aluminiumfolie.

- Zet in de oven en laat ongeveer een uur garen. Controleer af en toe of de groenten al zacht zijn.

- Haal de bakplaat uit de oven als de aardappelen en de bloemkoolroosjes gaar zijn. Besprenkel de curry met een beetje limoensap.

- Garneer met de grof gehakte koriander en serveer met witte rijst of (plat)brood.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.