Peruviaanse ceviche

voor 4 personen

 

Ingrediënten: 

• 400 g zeer verse,  stevige witvis (bv. zeebaars, heilbot of tongschar), gefileerd en zonder graten

• sap van 6 limoenen

• 2 rode uien, fijngesnipperd

• 1 rood chilipepertje, fijngesnipperd

• 2 rijpe avocado's

• 1 bosje koriander, fijngehakt

• paar handjes waterkers, tuinkers of andere frisse groene blaadjes
• olijfolie*
• zeezout, fijn*
• zwarte peper, versgemalen*

 

Benodigdheden: kom*, snijmes*, snijplank*, avocadosnijder*, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Doe het limoensap met een flinke snuf zout in een kom en voeg de gesnipperde ui en chilipeper toe.

- Snij de vis in dobbelsteentjes en voeg toe aan het limoensap.

- Laat ca. 10 minuutjes marineren in de koelkast.

- Snij intussen de avocado's in plakjes.

- Haal de vis uit de koelkast en laat uitlekken in een vergiet.

- Meng de vis met de avocado's en het groen.

- Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.