Indiase linzencurry

voor 4 personen

 

Ingrediënten:

• 1 grote ui, fijngesneden

• 2 a 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie

• 3 cm gember, geschild en fijngesneden

• 2 teentjes  knoflook, fijngesneden

• 4 el garam masala*

• 1 afgestreken theel. cayennepeper*

• zeezout en versgemalen zwarte peper

• 400 gr tomatenblokjes (blik)

• 250 gr gedroogde rode linzen

• 750 ml groentebouillon

• 400 ml kokosmelk (blik)

• sap van 1 limoen

• bosje koriander

• 2 stengels bosui, in ringetjes

• handje amandelen, grof gehakt

 

Benodigdheden: officemes*, snijplank*, stoofpan met deksel*, steelpan*, koekenpan*, pollepel*,

*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de ui enkele minuten tot deze zacht is.

- Verhit de bouillon in een steelpan.

- Voeg nu knoflook, gember, garam masala, cayennepeper, zwarte peper en zeezout toe.

- Laat ui met de kruiden zachtjes fruiten tot het begint te geuren, roer goed door. Voeg dan de tomatenblokjes toe.

- Voeg de linzen toe en schenk de bouillon erbij. Roer nogmaals om.

- Breng alles aan de kook en verlaag het vuur. Laat de curry 20 minuten zachtjes pruttelen.

- Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht al hebben opgenomen.

- Schenk nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng de curry weer tot net aan de kook.

- Proef de curry en voeg naar wens nog wat zout en/of zwarte peper toe .

- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

- Schep de curry in diepe, voorverwarmde kommen.

- Serveer met fijngeknipte koriander, geroosterde amandelen en ringetjes bosui.

 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/