Stamppot van zoete aardappel met rucola, geitenkaas en pijnboompitten

voor 4 personen

 

Ingrediënten:

• 4 grote zoete aardappels (ca. 1,5 kg), geschild en in stukken

• olijfolie*

• sap van ½ limoen

• 150 gr rucola

• 200 gr zachte geitenkaas, in stukjes

• 150 gr pijnboompitten

• versgemalen zwarte peper*, zeezout*

• tuinkers of andere groentekiemen

 

Benodigdheden: schilmesje*, kookpot/pan, koekenpan*, houten lepel*, pureestamper*,

*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook met wat zout.

- Kook de zoete aardappel in ongeveer 10-15 minuten zacht, giet af.

- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.

- Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper.

- Meng er een beetje limoensap door en een scheutje olijfolie.

- Schep de rucola erdoor.

- Meng de helft van de geitenkaas door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

- Schep de stamppot op de borden. Verdeel de rest van de geitenkaas erover. Bestrooi met de pijnboompitjes en wat groentekiemen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/