Ovenschotel met wintergroenten

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

voor de ovenschotel:

• ½ knolselder (selderijknol)

• 2 rode bieten (Chioggia)

• 1 koolrabi

• 5 aardappelen (Franceline)

• 1 rode ui

• een bosje jonge worteltjes

• een paar takjes takjes tijm

• een paar takjes rozemarijn

• eventueel een halve bol ongepelde knoflook

• ambachtelijke worstjes (2 grotere of 4 kleintjes)

 

voor de dressing:

• 1 el esdoornsiroop* (of honing*)

• 1-2 el olijfolie* + extra om in te vetten

• eventueel ½ el grove mosterd*

• fleur de sel*

 

Benodigdheden: snijplank*, snijmesje*, groentenborstel*, kom*, lepel*, mini-garde*, braadslee*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Schil de knolselder, bieten en koolrabi en snij in stukken.

- Was de aardappelen en worteltjes grondig en maak ze schoon met een groentenborstel. Snij de aardappelen en wortelen overlangs doormidden.

- Meng in een kom de esdoornsiroop (of honing) met de olijfolie en klop er met een garde ook de mosterd door.

- Doe de groenten met de worstjes en de kruiden in de braadslee en schep er de dressing door. Alle stukken groente en de worstjes moeten bedekt zijn met een laagje dressing. 

- Verdeel alles zoveel mogelijk tot één laag.

- Werk af met wat fleur de sel en laat ongeveer 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.

 

Tip: Ga langs bij de bioboer of ga naar de markt en kies uit lokale seizoensgroenten. Varieer met bv. spruitjes, schorseneren, aardpeer, pastinaak, rapen etc.

 

Tip: Probeer verschillende honingsoorten uit voor de dressing – bv. kastanjehoning, rozemarijnhoning...

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.