Griekse abrikozen

Ingrediënten
• 250 ml koud water
• 50 g kristalsuiker 
• 1 kaneelstokje*
• klein plukje saffraandraadjes*
• 1 el vloeibare honing* (acacia- of bloemenhoning)
• 12 abrikozen, gehalveerd en ontpit
• 150 g Griekse yoghurt
• 50 g pistachenoten, fijngehakt

Benodigdheden: pannetje*, fruitmesje*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding
- Doe het water met de suiker, honing, saffraan en het kaneelstokje in een pannetje en verhit tot de suiker is opgelost.
- Laat ca 5 minuten zacht inkoken en voeg dan de abrikozen toe.
- Verwarm de vruchten een tiental minuten op een zacht vuur en haal dan het pannetje van het vuur. Verwijder het kaneelstokje.
- Laat de abrikozen in de siroop afkoelen.
- Serveer de abrikozen op een portie yoghurt, giet er een beetje van de siroop over en besprenkel met de gehakte pistachenoten.