Moelleux au chocolat

voor 4 personen

 

Ingrediënten: 

• 2 eieren

• 1 eidooier

• 125 g boter

• 125 g pure chocolade

• 60 g suiker

• 20 g bloem

• eventueel rood fruit, slagroom of vanille-ijs voor het serveren

 

Benodigdheden: kom*, steelpannetje*, pollepel*, mixer, meelzeef*, ramekins* of bakringen*, bakpapier, bakplaat*, spatel*, snijmesje*
 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180°C.

- Smelt de boter met de chocolade au bain marie.

- Roer de gesmolten chocolade glad en laat een beetje afkoelen.

- Ondertussen klop je de eieren en de dooier samen met de suiker tot je een schuimige, dikke massa hebt.

- Roer het chocolademengsel door de eieren.

- Meng de gezeefde bloem hier voorzichtig door.

- Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

- Beboter en bebloem de ramekins (of bakringen).

- Verdeel het mengsel over 4 ramekins (of bakringen). Tip: als je bakringen gebruikt, bedek je de bakplaat met bakpapier.

- Zet de ramekins 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van het chocoladedeeg net gestold is.

- Haal de moelleux uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen. (Als je bakringen gebruikt: haal de moelleux met een spatel van de bakplaat en zet ze op een bordje. Haal de ringen voorzichtig weg, snij eventueel met een mesje de randjes los.)

- Serveer met wat rood fruit, geklopte slagroom of vanille-ijs.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.