Trifle met frambozen en lemon curd

voor 6 à 8 potjes

 

Ingrediënten:

• 200 g Amaretti-koekjes*, verkruimeld

• 2 eetl frambozenconfituur*

• scheutje citroensap

• 250 g frambozen

• 2 eetl lemon curd*

• 100 g suiker

• 500 g mascarpone, losgeroerd

• 3 eieren

• handvol geschaafde amandelen


 

Benodigdheden: kookpot/pan, pollepels*, glazen (weck)potjes*, eierscheider*, beslagkommen*, mixer of garde met balletje*, spatel*, plasticfolie, pan*
* Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Doe in elk glazen potje een laagje van de verkruimelde Amaretti-koekjes.
- Verwarm de frambozen met de frambozenconfituur op een laag vuur tot een gladde compote.
- Voeg een scheutje citroensap toe en roer om. Laat iets afkoelen.
- Giet de frambozencompote in een laagje over de Amaretti-koekjes in de potjes.
- Splits de eieren.
- Doe de helft van de suiker bij de eiwitten en klop ze bijna helemaal stijf ('zachte pieken').
- Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker los en voeg dan de lemon curd toe.
- Schep de mascarpone door het mengsel met de lemon curd tot er een gladde massa ontstaat.
- Spatel er vervolgens de eiwitten voorzichtig door.
- Schep het mengsel in een dikke laag in de glazen potjes.
- Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast opstijven.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin – goed opletten dat het niet te donker wordt!
- Besprenkel de trifles vóór het serveren met een laagje geroosterd amandelschaafsel.