Speltbrood

Ingrediënten:
• 1/2 kg volkoren speltmeel
• 3,5 dl lauwwarm water
• 15 gr gedroogde gist
• 10 gr zeezout*
• 15 ml olijfolie*
• 10 gr vloeibare honing*

Benodigdheden:  theedoek*, bakplaat*, broodbakvorm*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het deeg gedurende 5 minuten.
- Vorm tot een bal en laat het deeg een uur rusten. Dek af met een vochtige theedoek.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Leg de deegbal op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat of gebruik een broodbakvorm.
- Bak het brood in ca. 45 minuten gaar. 
- Het brood is klaar als je op de onderzijde klopt en het 'hol' klinkt.
- Laat het speltbrood op een rooster afkoelen en bewaar het in een schone theedoek.