Vlechtbrood

Ingrediënten:
• 500 gr bio vlechtbroodmix*
• 100 gr boter, op kamertemperatuur
• ca 100 ml melk
• 3 eieren
• 7 gr gedroogde gist
• handje bloem om te bestuiven

Benodigdheden:  beslagkom*, theedoek*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Meng de mix en de gist in een kom. Voeg 2 eieren, de melk en boter toe en kneed tot een soepel deeg.
  2. Vorm tot een bal en zet een nacht in de koelkast in een afgedekte, met bloem bestoven kom.
  3. Verdeel voor 2 broden het deeg in 6 gelijke stukken. Rol deze op een met bloem bestoven werkblad tot strengen van ca. 25 cm.
  4. Maak 2 vlechten van elk 3 strengen. Laat nog 1 uur afgedekt rijzen op een warme plek.
  5. Bestrijk met een losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven op 180°C in ca. 20 min. gaar.