Saffraanmayonaise

Ingrediënten
• 4 eidooiers
• 1 el natuurazijn
• 1 el mosterd*
• 1 el lauw water
• 4 dl arachideolie
• zout*
• versgemalen zwarte peper*  
• 1 el citroensap
• enkele saffraandraadjes*

Benodigdheden: mengkom*, garde*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Klop de eidooiers los met een mixer of garde.
- Doe er de azijn, de mosterd en het water bij.
- Voeg er druppelgewijs, onder voortdurend kloppen, de olie bij.
- Rooster enkele draadjes saffraan op laag vuur in een pan - niet laten verbranden!
- Blus af met een scheutje citroensap en laat vervolgens ca. 10 minuten in een kommetje op smaak komen.
- Meng de saffraan met het citroensap goed door de mayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.

Saffraanmayonaise is heerlijk bij salades met vis, gegrilde kreeft, mosselen...