Appelgelei met Earl Grey

Ingrediënten:
•  1,5 kg appels, in stukken
• geleisuiker
• 1 à 2 el losse Earl Grey thee*
• 1 citroen, uitgeperst 

Benodigdheden: kookpot, snijmesje*, zeef*, neteldoek*, houten lepel*, trechter*, jampotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Doe de stukken appel in een grote kookpot en zet ze ruim onder water. 
- Breng aan kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken tot ze mooi zacht zijn.
-  Voeg de losse thee toe en haal de pot van het vuur. Leg er een deksel op en laat de  thee10 minuten trekken.
-  Giet de appels, hun kookvocht en de thee in een zeef met neteldoek erin en duw zacht  met de rug van een houten pollepel op het fruit om al het sap eruit te halen. Laat 1 uur uitlekken.
-  Weeg het opgevangen sap en neem 800 gr geleisuiker per liter sap.
-  Giet het appelsap samen met het sap van de uitgeperste citroen in een  kookpot, voeg de suiker toe en laat ca. 15 minuten op een hoog vuur inkoken.
- Schep de gelei door een trechter in gesteriliseerde potjes.