Frambozenjam met appel

Ingrediënten:
• 600 g frambozen
• 3 granny smith-appels
• 900 g minuutsuiker/ geleisuiker
• 1 citroen
• 1 l water  

Benodigdheden: fruitmesje*, zeef*, citroenpers*, kookpot
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Was de appels door ze met warm water schoon te schrobben.
- Schil de appels en snij ze in grote stukken.
- Doe de stukken in een kookpot samen met het water en laat 30 minuten zachtjes doorkoken tot de stukken mooi zacht zijn.
- Giet alles in een zeef boven een kom en laat 1 uur uitlekken.
- Voeg de suiker toe aan het sap en kook 10 minuten op een groot vuur.
- Pers de citroen uit.
- Voeg samen met de frambozen toe aan het ingekookte sap en laat nog 10 minuten koken.

Om te controleren of de jam ingekookt is, laat je enkele druppels op een koud bord vallen. Als de jam meteen opstijft, mag je hem in potten doen.