Gekonfijte citroenen met komijn

Ingrediënten:
• 400 g citroenen
• 200 g grof zeezout*
• 1 el komijnzaad*
• olijfolie* 

Benodigdheden: schilmesje*, schaal*, weckpot*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Was de citroenen zorgvuldig, snij de twee uiteinden eraf en snij de rest van de citroen in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
  2. Leg ze in een schaal op een laag zout en bestrooi ook de bovenkant met zout.
  3. Laat het zout 24 uur inwerken en spoel daarna de plakjes af.
  4. Laat ze op keukenpapier goed drogen.
  5. Stapel de schijfjes op in een schone weckpot, terwijl je er steeds wat komijnzaad op strooit.
  6. Voeg de olie toe tot alles onder staat.
  7. Zet minimaal 2 weken weg voor je de citroenen in je gerechten gebruikt.

Tip! deze citroenschijfjes zijn lekker in een ovenschotel met kabeljauw en wat geroosterde paprika, ansjovis, kappertjes en gedroogde tomaat.