Appelchutney met bosbessen

Ingrediënten:
• 1 kg stevige appels
• 300 gr uien
• 300 gr bosbessen
• 275 gr kristalsuiker
• 150 ml balsamicoazijn*
• 2 tl kaneel*
• versgemalen zwarte peper*

Benodigdheden: snijmesje*, houten plank*, kookpot/pan, houten lepel*, trechter*, jampotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in grote stukken. Schil de uien en snij ze in ringen.
  2. Doe de stukken appel en de uiringen samen met de suiker, azijn, kaneel en zwarte peper in een roestvrijstalen pot/pan. Breng, al roerend, op een laag vuur aan de kook tot alles goed gemengd is.
  3. Laat nog 45-55 minuten pruttelen; roer af en toe om.
  4. Voeg de bosbessen toe en kook nog 10-12 minuten.
  5. Schep de chutney door een trechter in gesteriliseerde potjes.
  6. Serveer bij gebakken worstjes, varkensvlees of gevogelte. Ook erg lekker bij (oude) kaas, paté of ham!