Perzikjam met oranjebloesem

Ingrediënten:
• 700 g perziken (alleen het vruchtvlees, dus zonder pit)
• sap van 1 citroen
• 700 g minuutsuiker/geleisuiker
• 2 el oranjebloesemwater*
• 50 g blanke amandelen, fijngehakt



Benodigdheden: dunschiller*, mesje*, kom*, pollepel*, kookpot/pan, bordje*, jamtrechter*,  ca. 3 jampotjes met schroefdeksel*, theedoek*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Zet het bordje in de koelkast. Steriliseer de jampotten en de deksels door ze in een pan met water minimaal 5 minuten te koken, of was ze op een heet programma in de afwasmachine. Laat ze omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
- Was de perziken en verwijder de pitten.
- Verwijder met een dunschiller het vel van de perziken en snij ze in stukjes.
- Doe het vruchtvlees samen met het citroensap en de suiker in een kom. Meng alles goed door elkaar en zet even apart.
- Doe de inhoud van de kom in een kookpot/pan en breng op hoog vuur aan de kook.
- Blijf regelmatig roeren.
- Voeg tenslotte het oranjebloesemwater en de fijngehakte amandelen toe.
- Roer goed om en laat nog even doorkoken.
- Om te controleren of de jam voldoende is ingekookt, laat je enkele druppels op het koude bord vallen. Als de jam meteen opstijft, kan je hem m.b.v. een jamtrechter in de potjes doen.