Rabarber-perzikjam met steranijs

Ingrediënten:
• 900 g rabarber
• 600 g perziken
• 200 g rietsuiker
• sap van ½ citroen
• 2 anijssterren*
• 1,5 el rabarber-rozenbottel fruitmelange*

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kom*, huishoudfolie, thee-eitje*, kookpot/pan, schuimspaan, bordje*, pollepel*, jamtrechter*, gesteriliseerde jampotten*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Was de rabarber en de perziken en snij ze in stukjes.
- Meng met de rietsuiker, de anijssterren en het citroensap en dek de kom af met huishoudfolie. Laat minstens 6 uur marineren.
- Doe de losse thee in een thee-eitje. 
- Breng het fruit in een grote kookpot aan de kook, doe er het thee-eitje met de rozebottelthee bij en draai het vuur lager.
- Laat 20-25 minuten op een zacht vuur sudderen. Haal regelmatig de ‘schuimlaag’ weg met een schuimspaan.
- Om te controleren of de jam ingekookt is, laat je enkele druppels op een koud bord vallen. Als de jam meteen opstijft is hij klaar.
- Haal de steranijs en het thee-eitje eruit en schenk de jam in gesteriliseerde potten.

 

Tip: deze rabarberjam is ook lekker met aardbeien en een theemelange met verveine.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.