Rabarbersiroop

Ingrediënten:
voor een flesje van 750 ml

• 1 kg rabarber
• 400 g rietsuiker
• sap van 1 citroen
• 10 g verse gember, fijngeperst
• steranijs*
• 1 vanillestokje*
• 1 l water


 

Benodigdheden: snijmesje*, kookpot/pan, neteldoek*, zeef*, trechter*, fles met beugelsluiting*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Was de rabarber zorgvuldig en snij in stukjes.
- Snij het vanillestokje overlangs open.
- Breng in een kookpot/pan de rabarber, de helft van de suiker, gember en steranijs, het vanillestokje (merg en stokje) en het water aan de kook.
- Zet het vuur heel zacht en laat 30 minuten sudderen.
- Haal het vanillestokje en de steranijs uit de kookpot/pan en zeef de siroop daarna door een neteldoek.
- Breng de siroop opnieuw aan de kook, doe er de rest van de suiker bij en laat inkoken tot ongeveer 2/3 van het volume.
- Doe de siroop in een gesteriliseerde fles.

 

Serveertips: voor een heerlijke mocktail meng je de siroop met bruiswater. Maak je liever een echte cocktail: meng de siroop dan met een deel prosecco en een deel gin. Werk af met met een ijsblokje en een takje verse munt.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.