Mini-pavlova’s

Ingrediënten:
• 4 eiwitten
• snufje zout
• 250 g fijne kristalsuiker
• 2 tl maïzena
• ½ tl vanille-extract*
• 1 tl witte wijnazijn
• 3,75 dl slagroom, stijfgeklopt
• 500 g rood fruit zoals frambozen, bramen, bosbessen en rode besjes
• poedersuiker


 

Benodigdheden: mengkom*, garde met balletje*, spatel*, bakplaat*, bakpapier, potlood*, lepel*, taartrooster*, pollepel*, meelzeef*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eiwitten met het zout tot een stevig schuim.
- Doe er, al kloppend, de suiker bij en blijf kloppen tot je een glanzend, sneeuwwit schuim hebt.
- Strooi er de maïzena over, doe er het vanille-extract en de azijn bij en spatel alles voorzichtig door.
- Teken op een vel bakpapier met een potlood cirkeltjes met een diameter van ongeveer 10 cm (tip: neem bijvoorbeeld een glas waarvan je met een potlood de omtrek tekent).
- Leg het vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het meringueschuim in de cirkels. Tip: maak het bakpapier binnen de cirkel nat met wat water, dan loopt het schuim niet uit.
- Druk met de bolle kant van een lepel een uitholling in het schuim, om later de slagroom en het fruit in te leggen.
- Verlaag de oventemperatuur tot 150°C en zet de meringues in de oven.
- Bak de schuimpjes gedurende 30 minuten.
- Zet de oven uit en laat de meringueschuimpjes nog 30 minuten in de oven staan.
- Haal ze vervolgens uit de oven en leg ze, met het bakpapier, op een taartrooster om helemaal af te koelen.
- Schep voor het serveren wat van de stijfgeklopte slagroom op elke meringue en werk af wat rood fruit.
- Bestuif de meringues tot slot met wat poedersuiker.