Soep van geroosterde groenten met ras el hanout

Ingrediënten:
• 1 rode ui
• 300 g wortelen
• 300 g pastinaak
• 300 g pompoen
• 1 aardappel
• 2 teentjes knoflook
• 1 el ras el hanout*
• 2 el olijfolie*
• 1,5 l groentebouillon
• zeezout*, versgemalen zwarte peper*

Voor de korianderolie:
• bosje koriander, alleen de blaadjes
• 1 tl grof zeezout
• 3 el olijfolie

Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, snijplank*, kom*, braadslede*, pollepel*, kookpot/pan*, staafmixer, vijzel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de groenten en snijd ze in stukken. Meng ze in een kom met de olijfolie en ras el hanout, schep goed om.
- Doe ze in een braadslede met de gekneusde knoflookteentjes en besprenkel ze met wat olijfolie.
- Rooster de groenten 30 minuten tot ze lichtjes gekarameliseerd zijn. Schep af en toe om.
- Schep de groenten uit de braadslede in een kookpot/pan, voeg de groentebouillon toe en laat ze 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Maak in de tussentijd de korianderolie (zie hier onder).
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Schep de soep in de kommen en druppel er korianderolie over.

Voor de korianderolie:
- Wrijf in je vijzel de korianderblaadjes fijn samen met de zeezoutkorrels en een klein scheutje olie.
- Voeg beetje bij beetje de rest van de olie toe en blijf fijnwrijven met de stamper.
- Laat ca. 10 minuten staan. Roer nog eens om en druppel over de soep in de kommen.

Het recept voor de soep werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van njamelicious.