Broodjes met maanzaad en komijn

voor 20 stuks

 

Ingrediënten:
• 2 tl droge gist*
• 2 tl esdoornsiroop*
• 4 dl lauwwarm water
• 300 g speltbloem
• 300 g tarwebloem (of volkorenbloem)
• 2 tl zout*
• 2 tl hazelnootolie
• 1 el maanzaad
• 1 el komijnzaad*

 

Benodigdheden: (glazen) kommen*, meelzeef*, theedoek*, bakplaat*, bakpapier, deegsnijder*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Los de gist en de esdoornsiroop op in het lauwwarme water.
- Laat een tiental minuten staan tot je een schuimig laagje krijgt.
- Zeef de bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden.
- Voeg de hazelnootolie en de zaden toe en giet het gistmengsel langzaam in het kuiltje.
- Kneed met de hand in ca. 5 minuten tot een soepel deeg.
- Bestuif een glazen kom met bloem en leg het deeg erin.
- Dek af met een vochtige theedoek en laat 90 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in 20 bolletjes en rol er met de hand broodjes van.
- Bak de broodjes 12 à 15 minuten in het midden van de oven. De broodjes zijn klaar als je op de onderzijde klopt en ze ‘hol’ klinken.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.

 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.