Madeleines met rozenwater

voor 30 stuks

 

Ingrediënten:
• 180 g ongezouten boter
• 4 eieren
• 175 g rietsuiker
• 175 g bloem
• 4 tl bakpoeder*
• snufje zout*
• scheutje rozenwater*
• handvol citroenverbena, fijngesnipperd

 

Benodigdheden: bakvorm voor madeleines*, steelpan*, pollepel*, garde*, beslagkom*, meelzeef*, theelepel*, caketester*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakvorm voor madeleines in en bestuif hem met bloem.
- Smelt de boter op een zacht vuur en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker tot een glad beslag.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en roer goed door het beslag.
- Voeg ook de boter toe en meng door het deeg.
- Doe er een (klein!) scheutje rozenwater en de fijngesnipperde citroenverbena bij en roer goed om.
- Vul de vormpjes met een theelepel deeg.
- Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de madeleines uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.


 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.