Minestrone met herfstgroenten

Ingrediënten:
• 1 ui
• 300 g Puylinzen
• 1 laurierblad*
• enkele takjes verse tijm*
• versgemalen peper*
• zeezout*
• 4 plakjes pancetta
• scheutje olijfolie*
• 1 teentje knoflook
• 250 g zoete aardappel
• 250 g pastinaak
• 250 g rapen
• 250 g wortelen
• 1 glas rode wijn
• 400 g gepelde tomaten
• 750 ml groentebouillon
• 75 g pasta (bv. mini macaroni, vermicelli, orecchiette)
• Parmezaanse kaas, geraspt
• pesto alla Genovese*



Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, pollepel*, koekenpan*, kaasrasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Pel de ui en snipper fijn.
- Breng de linzen met de ui, de takjes tijm en het laurierblad in een grote kookpot/pan met water aan de kook.
- Kook gaar volgens de instructies op de verpakking. Kruid met peper en zout.
- Snijd de plakjes pancetta in stukjes en bak ze krokant in een koekenpan met wat olijfolie.
- Schil het teentje knoflook en snipper fijn.
- Schil de groenten, snijd ze in blokjes en roerbak ze samen met de knoflook en de gebakken stukjes pancetta in een grote kookpot/pan.
- Voeg de rode wijn toe en laat hem verdampen.
- Doe er de gepelde tomaten, groentebouillon, linzen en pasta bij en laat nog 15 à 20 minuten sudderen.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en een lepeltje pesto.

 

Tip: varieer met bv. rode linzen of Borlottibonen, savooikool en cavalo nero.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.