Piccalilly

Ingrediënten:
• 125 g zout*
• 1,25 l water
• 300 g wortelen
• 300 g zilveruitjes
• 300 g bloemkoolroosjes
• 30 g bloem
• 2 tl kurkuma*
• 100 g suiker
• 1 el mosterdpoeder
• 570 ml ciderazijn

 

Benodigdheden: kookpot/pan*, snijmesje*, dunschiller*, snijplank*, vergiet*, mengkom*, pollepel*,  
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Breng het water met het zout aan de kook en laat afkoelen.
- Schil de wortelen en de zilveruitjes en snijd ze in stukjes.
- Laat ze met de bloemkoolroosjes een nacht weken in het zoute water.
- Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 minuten zacht sudderen.
- Giet de groenten af en doe ze in een grote kookpot/pan.
- Meng de bloem met de kurkuma, de suiker en het mosterdpoeder en roer er geleidelijk de ciderazijn onder tot je een glad mengsel hebt.
- Laat het bloemmengsel 10-15 minuten koken met de groenten.
- Doe de piccalilly in gesteriliseerde glazen inmaakpotten en sluit ze onmiddellijk af.
- Laat 1 maand op smaak komen op een koele, donkere plaats. 



Tip: lekker bij gehaktbrood (klik hier voor het recept), of als smaakmaker bij een kaasplank.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.