Piccalilly

Ingrediënten:
• 125 g zout*
• 1,25 l water
• 300 g wortelen
• 300 g zilveruitjes
• 300 g bloemkoolroosjes
• 30 g bloem
• 2 tl kurkuma*
• 100 g suiker
• 1 el mosterdpoeder
• 570 ml ciderazijn

 

Benodigdheden: kookpot/pan*, snijmesje*, dunschiller*, snijplank*, vergiet*, mengkom*, pollepel*,  
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Breng het water met het zout aan de kook en laat afkoelen.
  2. Schil de wortelen en de zilveruitjes en snijd ze in stukjes.
  3. Laat ze met de bloemkoolroosjes een nacht weken in het zoute water.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 minuten zacht sudderen.
  5. Giet de groenten af en doe ze in een grote kookpot/pan.
  6. Meng de bloem met de kurkuma, de suiker en het mosterdpoeder en roer er geleidelijk de ciderazijn onder tot je een glad mengsel hebt.
  7. Laat het bloemmengsel 10-15 minuten koken met de groenten.
  8. Doe de piccalilly in gesteriliseerde glazen inmaakpotten en sluit ze onmiddellijk af.
  9. Laat 1 maand op smaak komen op een koele, donkere plaats. 



Tip! lekker bij gehaktbrood (klik hier voor het recept), of als smaakmaker bij een kaasplank.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.