Zalmtartaar met rode ui

Ingrediënten:
• 400 g verse zalm
• 100 g gerookte zalm
• scheutje wodka
• scheutje olijfolie met citroen*
• sap van 1 limoen*
• versgemalen peper*
• fleur de sel*
• snufje kristalsuiker
• 1 rode ui
• 1-2 el kappertjes
• enkele stengels bieslook
• grove mosterd
• 2-3 el zure room (of yoghurt)
• 1-2 el mierikswortelroom

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kom*, lepel*, huishoudfolie, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Snijd de verse zalm en gerookte zalm in kleine blokjes.
- Meng met de wodka, de olijfolie, het limoensap en de kristalsuiker.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat de zalmtartaar in de koelkast marineren.
- Schil de rode ui en snijd in fijne stukjes.
- Hak de bieslook fijn.
- Meng de ui, kappertjes en bieslook met de zalmblokjes en werk af met wat grove mosterd.
- Roer de zure room en de mierikswortelroom glad en kruid met peper en zout.
- Serveer met zuurdesembrood.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.