Gevulde speculaas

Ingrediënten:
voor de speculaas
250 g zelfrijzende bloem
• 175 g roomboter, in blokjes (op kamertemperatuur)
• 125 g basterdsuiker
• 2 tl speculaaskruiden*
• snufje zout*

 

voor de amandelspijs
• 500 g amandelen
• 500 g poedersuiker
• 1 ei


Benodigdheden: meelzeef*, mengkommen*, pollepel*, huishoudfolie, keukenmachine, deegroller*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Zeef de bloem en meng met de speculaaskruiden en het zout.
- Roer de boterblokjes los met de basterdsuiker.
- Kneed het boter-suikermengsel door de bloem tot een glad deeg.
- Vorm een balletje van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
- Maak intussen de amandelspijs: maal de amandelen fijn met de poedersuiker en het ei in de keukenmachine.
- Bestuif het werkblad met wat poedersuiker en rol de amandelspijs uit tot lange ‘worsten’.
- Haal het speculaasdeeg uit de koelkast en laat het even rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het speculaasdeeg uit.
- Leg de amandelspijs op het deeg en rol het op tot je een ‘speculaasstaaf’ hebt.
- Laat ca. 20-30 minuten bakken in de oven (afhankelijk van de dikte van de staaf).

 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.