Stoofpeertjes met steranijs

voor 4 personen

 

Ingrediënten:
• 4 stoofpeertjes
• 1 fles rode port
• 200 g rietsuiker
• 4 anijssterren*
• 3 kaneelstokjes*

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, steelpannetje*, zeef*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:
- Schil de stoofpeertjes en zet ze naast elkaar in een steelpannetje.
- Overgiet ze met de port en voeg de suiker en specerijen toe.
- Breng aan de kook en laat de peertjes dan 30-40 minuten op een zacht vuur sudderen tot ze zacht zijn.
Tip: maak de stoofpeertjes een dag van tevoren klaar en laat ze afkoelen in de port. Verwarm ze zachtjes voor je het dessert wilt serveren.
- Haal de stoofpeertjes uit het vocht en hou ze warm.
- Laat de saus verder inkoken.
- Zeef de saus en serveer ze in een apart sauskannetje bij de stoofpeertjes.


Tip: deze stoofpeertjes zijn heerlijk met een lepeltje van de witte chocolademousse (klik hier voor het recept).

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.