Stoofpeertjes met steranijs

voor 4 personen

 

Ingrediënten:
• 4 stoofpeertjes
• 1 fles rode port
• 200 g rietsuiker
• 4 anijssterren*
• 3 kaneelstokjes*

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, steelpannetje*, zeef*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Schil de stoofpeertjes en zet ze naast elkaar in een steelpannetje.
  2. Overgiet ze met de port en voeg de suiker en specerijen toe.
  3. Breng aan de kook en laat de peertjes dan 30-40 minuten op een zacht vuur sudderen tot ze zacht zijn.
  4. Haal de stoofpeertjes uit het vocht en hou ze warm.
  5. Laat de saus verder inkoken.
  6. Zeef de saus en serveer ze in een apart sauskannetje bij de stoofpeertjes.


Tip: deze stoofpeertjes zijn heerlijk met een lepeltje van de witte chocolademousse (klik hier voor het recept).
Tip: maak de stoofpeertjes een dag van tevoren klaar en laat ze afkoelen in de port. Verwarm ze zachtjes voor je het dessert wilt serveren.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.