Haverpannenkoekjes met gebakken bananen en pecannoten

Ingrediënten (voor 14 kleine pannenkoekjes):
• 125 g bloem
• 50 g havervlokken
• 2 tl bakpoeder*
• 2 el poedersuiker
• 1 ei
• 1 el zonnebloemolie
• 2,5 ml melk
• snufje zout
• 50 g boter, plus extra om de pannenkoekjes in te bakken
• 2 el ahornsiroop*
• 3-4 bananen, in grote plakken gesneden
• 30 g pecannoten

Benodigdheden: beslagkom*, houten lepel*, garde*, koekenpan*, soeplepel*, spatel*, braadpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Meng de bloem met de havervlokken, het bakpoeder, de poedersuiker en het zout in een beslagkom.
- Maak een kuiltje in het midden en breek daar het ei boven.
- Giet de zonnebloemolie erbij en een derde van de melk. Meng alles goed.
- Voeg dan de rest van de melk toe en meng tot een egaal beslag.
- Laat het beslag 30 min. rusten in de koelkast.
- Verhit een pan op een hoog vuur en laat hierin wat boter smelten. Giet de overtollige boter in een kommetje en gebruik dit om de pan mee in te vetten als je de pannenkoekjes bakt.
- Giet kleine hoopjes beslag in de pan en bak 2 à 3 pannenkoekjes tegelijk.
- Draai de pannenkoekjes om en bak ze bruin aan beide zijden.
- Houd de pannenkoekjes warm.
- Smelt 50 g boter in een andere pan op een laag vuur en voeg de ahornsiroop toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg nu de banaanplakjes en de pecannoten toe.
- Laat de banaan enkele minuten bakken, tot ze wat zacht beginnen te worden.
- Verdeel de banaanplakjes en de pecannoten over de warme pannenkoekjes en serveer.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u