Ontbijtmuffins met speculaaskruiden

Ingrediënten:

• 200 gr tarwebloem

• 100 gr suiker

• 2 tl bakpoeder*

• 1 flinke el speculaaskruiden*

• snuf zeezout

• 100 gr zachte roomboter + extra om in te vetten

• 2 grote eieren, los geklopt

• 1 tl vanille-extract*

• citroenrasp van 1 citroen

• handje amandelen, grof gehakt

 

Benodigdheden: kommen*, houten lepel* of spatel*, fijne rasp*, ijsbolknijper*, bakplaat voor 6 muffins*, papieren cakevormpjes*

*verkrijgbaar bij Dille & kamille

 

Bereiding:

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 175˚ C. Vet de muffinvorm in met wat boter en plaats de papieren cakevormpjes er in. Door de boter blijven de vormpjes mooi op hun plaats.
  3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden en zout in een kom.
  4. Meng de eieren met het vanille-extract en de citroenrasp in een andere kom. Voeg toe aan de droge ingrediënten.
  5. Doe de boter erbij en meng alles tot een mooi beslag.
  6. Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!
  7. Bestrooi de muffins met grof gehakte amandelen.
  8. Bak de muffins 15-20 minuten in de oven.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/