Vissoep

Ingrediënten:
• olijfolie*
1 ui
1 venkel
1 prei, alleen de witte stengel (zonder bladgroen en worteluiteinde)
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 tl venkelzaad
rasp/zeste van 1 citroen
enkele saffraandraadjes*
1 laurierblad*
enkele takjes verse tijm
scheut pastis (of witte wijn)
1,5 L visbouillon
400 g stevige witte vis
4 gamba’s
• verse koriander, fijngehakt

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Pel de ui en snipper fijn.
- Was de venkel en het preiwit en snijd in stukjes.
- Pel het teentje knoflook en snipper fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper fijn. 
- Verhit de olijfolie in een kookpot/pan en fruit de ui, venkel en prei op een zacht vuur samen met de look, chilipeper en de venkelzaadjes.
- Voeg de citroenrasp, saffraandraadjes, laurier en tijm toe en blus met een flinke scheut pastis of witte wijn.
- Voeg ook de visbouillon toe en laat de soep op een zacht vuur 30 minuten sudderen.
- Snijd de vis in stukken en pocheer ze in de soep (draai het vuur uit).
- Stoof de gamba’s aan of pocheer ze in de soep.
- Werk de vissoep af met fijngehakte korianderblaadjes en serveer met dikke snedes geroosterd stokbrood met rouille.

 

Tip: voor een zomerse versie van deze soep voeg je enkele verse tomaten toe en doe je er, bij het aanstoven van de groenten, een lepel tomatenpuree bij.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.