Pannenkoekjes met karnemelk

Ingrediënten:
• 250 g bloem
2 tl bakpoeder*
110 g rietsuiker
snufje zout*
4 eieren
3,75 dl karnemelk
1 tl vanille-extract*
250 g ricotta

 

Benodigdheden: meelzeef*, kom*, garde*, spatel*, koekenpan*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Zeef de bloem met de bakpoeder en meng met de suiker en een snufje zout.
- Splits de eieren en voeg de eidooiers, de karnemelk, het vanille-extract en de ricottakaas toe. Meng tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
- Verhit een koekenpan en smeer in met een klontje boter.

- Gebruik een kleine soeplepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. Maak kleine rondjes van ca. 12 cm diameter.
- Bak de pannenkoekjes op een laag vuur goudbruin en keer vervolgens om.

 

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk met esdoornsiroop of met gestoofde peertjes.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.