Gestoofde peertjes met oranjebloesemwater

Ingrediënten:
• 4 kleine peren
klontje boter
¼ tl kardemomzaadjes*
klein(!) scheutje oranjebloesemwater*
1 el suiker


Benodigdheden: snijmesje*, steelpannetje*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur en voeg de kardemomzaadjes, suiker en het oranjebloesemwater toe.
  3. Voeg tenslotte ook de peertjes toe en laat zachtjes karamelliseren.

Tip: varieer ook eens met bv. amandel-extract of rozenwater.

 

Deze gestoofde peertjes zijn heerlijk bij pannenkoekjes met karnemelk of met een bolletje vanille-ijs.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.