Gestoofde peertjes met oranjebloesemwater

Ingrediënten:
• 4 kleine peren
klontje boter
¼ tl kardemomzaadjes*
klein(!) scheutje oranjebloesemwater*
1 el suiker


Benodigdheden: snijmesje*, steelpannetje*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur en voeg de kardemomzaadjes, suiker en het oranjebloesemwater toe.
- Voeg tenslotte ook de peertjes toe en laat zachtjes karamelliseren.

 

Tip: varieer ook eens met bv. amandel-extract of rozenwater.

 

Deze gestoofde peertjes zijn heerlijk bij pannenkoekjes met karnemelk of met een bolletje vanille-ijs.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.