Gewokte groenten met pistachenootjes

Ingrediënten:
• 1 broccoli
• handvol sperzieboontjes
• handvol radijsjes
• handvol platte peterselie
• 1 bosuitje
• scheutje plantaardige olie
• 1 teentje knoflook
• ½ tl roze peperkorrels
• 1 el gehakte pistachenootjes
• 1 tl citroenrasp

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, vergiet*, wok*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:
- Maak de groenten zorgvuldig schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Blancheer de groenten en laat ze kort schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken.
- Hak het bosuitje en de platte peterselie fijn.
- Verhit een wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie in.
- Roerbak de groenten met de knoflook en de pistachenootjes tot ze beetgaar zijn.
- Werk af met het fijngehakte bosuitje, de citroenrasp, roze peperkorrels en de fijngehakte peterselie.

Deze gewokte groenten zijn heerlijk bij een lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.