Speltpannenkoekjes met spinazie

Ingrediënten:
voor de pannenkoekjes:
• 250 g biologische bakmix voor speltpannenkoeken*
500 g jonge spinazieblaadjes
een klontje boter
versgemalen peper*
zeezout*
versgeraspte nootmuskaat*
300 ml melk
2 eieren
handvol verse bieslook en dille, fijngehakt
2 eiwitten 

voor de dip van zure room:
• handvol verse bieslook en dille
125 g zure room
2-3 el yoghurt
scheutje witte wijnazijn
sap en rasp van ½ limoen
versgemalen peper*
zeezout*

voor erbij:
• gerookte zalm
3 bosuitjes (lente-uitjes), in fijne ringetjes


Benodigdheden:
kommen*, pollepel*, theedoek*, vergiet*, koekenpan*, snijmes*, snijplank*, garde*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Maak het pannenkoekenbeslag (dit kan eventueel een dag van tevoren) met de melk en eieren volgens de instructie op de verpakking.
- Was de spinazieblaadjes en dep ze droog.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en roerbak de spinazie. Laat goed uitlekken en hak fijn. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Hak de verse kruiden fijn en voeg ze, samen met de spinazie, toe aan het pannenkoekenbeslag.
- Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag minstens 30 minuten rusten.
- Maak de dip van zure room: meng de fijngehakte kruiden door de zure room en yoghurt.
- Breng op smaak met de rest van de ingrediënten en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer de speltpannenkoekjes met de dip en wat fijngesneden gerookte zalm. Strooi voor het serveren de bosuitjes erover.


Tip
: bak mini-pannenkoekjes en serveer ze als hapje met een toefje van de dip, een reepje zalm en werk af met een takje verse dille.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.